Om peer Kaae

Peer Kaae voksede op i Søllerød, og havde allerede i folkeskolen interesse for true crime. I gymnasietiden arbejdede Peer Kaae som frivillig journalist på flere lokalradioer og kom senere til at lave enkelte ungdomsudsendelser for både DR radio og TV. Peer Kaae var med til at starte musikbladet MIX i Aller-koncernen, hvor han også arbejdede en årrække som underholdningsjournalist. Fra 1996 til 2002 var Peer Kaae tilknyttet DR’s P3, hvor han både fungerede som DJ, men også lavede større portræt- og dokumentarudsendelser. Han debuterede som forfatter med biografien om Karl Stegger, og udgav senere bl.a. biografierne om Tommy Seebach og Axel Strøbye – sidstnævnte sammen med Per Kuskner. Peer Kaae begyndte som freelancemedarbejder ved Eurosport i 2006, hvor han stadig er tilknyttet.

I 2010 udgav Peer Kaae sin første True Crime-bog, der var en systematisk gennemgang af århundredets mordgåde “Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej”, og han har siden koncentreret sit forfatterskab omkring uopklaret kriminalsager. I ”Maries Morder” afdækkede han et hidtil ukendt motiv til Højbjergdrabet i Århus, og Tina og Basse føjede nye aspekter til hele historien om Danmarks eneste forsvundet spædbarn. I 2020 udgave Peer Kaae sin første roman (sammen med Per Kuskner), ”Midassyndromet”, som handlede om den store hvidvaskningssag. I 2020 afslørede Peer Kaae med bogen ”Den Dømte Mand”, så mange uregelmæssigheder i Rejseholdets efterforskning og anklagemyndighedens arbejde omkring Erik Solbakke, der i 1989 dømtes for både Hafnia-branden og drabet på Anette Møller Thomsen, at Den Særlige Klageret nu overvejer, om de skal genoptage sagen. I så fald vil dommen ophæves, og Erik Solbakke vil posthumt ikke er stå dømt for at have 38 menneskeliv på samvittigheden.

Peer Kaae er efteruddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 1989, har studeret skrivning hos Roy Peter Clark på Poynter Institut i USA i 2010, og i 2021 studeret Forensic Statement Analysis hos Mark McClish og Phil Houston i USA og SCAN (Scientific Content Analysis) hos Avinoam Sapir også i USA.

En bog om statement analysis og SCAN udkommer i 2021. 

Bøger

Se og køb alle bøger lige her

Foredrag

Se og bestil et foredrag

Podcast og TV

Se alle podcast og tv som Peer har medvirker i

Presse

Billeder til presse